«

»

dec. 17

Horoscopul anului 2018

În comparație cu anii precedenți, frământați de conflicte, tensiuni și răsturnări de situație dintre cele mai dureroase, anul 2018 promite perioade mai îndelungate de armonie, de reechilibrare, de regăsire, de revenire pe făgașul obiectivelor personale și sociale. Acum avem posibilitatea sa ne adaptăm la schimbările care au avut loc – cu sau fără voia noastră – în plan personal, profesional, social etc.
Iată care sunt cele mai importante evenimente astrologice din 2018 și impactul lor aspra noastră.
Influența uraniană în 2018
Uranus își încheie periplul prin Berbec la 15 mai 2018, dar până atunci rămâne în relații tensionate cu Pluton din Capricorn. Această configurație ar putea reprezenta o ultimă somație pentru cei care sunt încă în întârziere cu schimbarea mentalității, a concepțiilor și a modului în care își manifestă individualitatea, identitatea proprie etc.
Prin urmare, unii dintre noi pot avea senzația că anumite schimbări devin extrem de importante și trebuie realizate urgent, „acum ori niciodată”, cu orice preț. Același lucru se poate petrece însă și la nivel global, în cazul conflictelor deja existente. Este posibil să asistăm la confruntări finale sau la căderea unor sisteme de putere care stau de mult timp într-un echilibru fragil.

Odată cu intrarea lui Uranus în Taur – semn Fix, de Pământ –, se poate spune că intrăm într-o perioadă în care vom urmări rezultatele materiale, concrete, ale revoluțiilor personale sau colective. În acest sens, tranzitul de aproximativ doi ani al lui Saturn prin Capricornpoate ajuta la reformarea unor sisteme sociale ori politice și la construirea unor instituții ale statului care să se dovedească durabile.

Se poate ca abia după intrarea lui Uranus în zodia Taurului – adică după 15 mai 2018 – să înțelegem consecințele reale ale războaielor sau conflictelor declanșate în perioada când Uranus a tranzitat Berbecul. Sau abia din acest moment va începe luarea unor măsuri concrete pentru a pune capăt confruntărilor.