«

»

oct. 06

Datini, traditii si superstitii de Halloween

 

 Noaptea de 31 octombrie incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren si in România, ca fiind Noaptea de “Halloween” sau “Sărbătoarea tuturor sfinților”.
Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică, fiind introdusă și în alte țări de imigranții irlandezi ai Statelor Unite ale Americii.
Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare cunoscută în toată lumea pe care nu o celebrează doar americanii, ci și alte popoare, printre care și noi, românii. Totuși, această sărbătoare, de Halloween, a început să capete influențe diverse în funcție de cultură, cât și de dorința fiecăruia.
In Mexic echivalentul Halloween-ului este     “ La Catrina “  si se sarbatoreste in noaptea de 1 spre 2 Noiembrie. Mai multe informatii despre aceasta sarbatoare puteti gasi pe -> www.De-Halloween.Blogspot.com/
Alte popoare văd însă sărbătoarea de Halloween ca pe o sărbătoare păgână, o zi în care morții părăsesc mormintele.
Revenind la Halloween-ul  binecunoscut de toti oamenii se zice ca Celtii credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii și coborau pe pământ. Oamenii se deghizau în monștri și ieșeau pe străzi pentru a face mult zgomot și, astfel, ziceau ei, speriau spiritele rele.