«

»

dec. 02

Totul despre Mos Nicolae – Sfantul Nicolae

Sf. Nicolae, Minunile Sf. Nicolae, Datini si traditii de Sfantul Nicolae

stnico

Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în noaptea de 5 spre  6 decembrie.

Link-uri utile :

Seara lui Mos Nicolae – pentru copii si nu numai

In noaptea de 5 spre 6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute, iar copii obraznici primesc o nuia.
Dar cine este Mos Nicolae ? Ei … El este de Sfantul Nicolae
Iti recomandam pentru mai multe informatii ca accesati PAGINA SFANTULUI NICOLAE

Cine, Cum, Cand se Sarbatoreste Mos Nicolae !

Sfantul Nicolae, se sarbatoreste pe 6 Decembrie (345 A.D. sau 352 A.D.) este aproape de sarbatoarea Craciunului, de aceea, in multe tari, acestea s-au contopit.
In Germania insa, Olanda, Elvetia, Romania, si alte citeva tari europene aceste doua sarbatori au continuat sa se sarbatoreasca separat. In mod traditional, copiii primeau in noaptea de 5 spre 6 Decembrie daruri sub forma de bomboane, prajituri, mere si nuci.
In unele locuri copiii isi puneau ghetutele la usa in ajunul zilei de Sfantul Nicolae si a doua zi dimineata le gaseau pline de bomboane, prajituri, portocale si fructe uscate.  Citeste mai departe  Cine, Cum, Cand se Sarbatoreste Mos Nicolae !

Sfantul Nicolae – în slujba poporului

După o vreme, vrând cuviosul Nicolae a merge în Palestina, a urcat pe o corabie şi a plecat într-acolo. S-a pornit furtună grozavă pe când erau pe mare. Fericitul le-a spus să îndrăznească a se ruga la Dumnezeu şi împreună cu aceia s-a rugat. Toată groaza s-a prefăcut în veselie când vântul s-a potolit, norii s-au risipit şi soarele s-a arătat. Navigând liniştiţi, au ajuns în port.
A zăbovit mult la Ierusalim, pregătindu-se şi năzuind a merge în pustie. Dar un glas dumnezeiesc l-a sfătuit să meargă acasă, căci Domnul nu voia ca făclia pregătită pentru sfeşnicul mitropoliei din Lichia să se irosească în pustie. S-a întors deci părintele Nicolae şi s-a retras într-o mănăstire, sporind comoara duhovnicească. Cum stătea el într-o noapte la rugăciune, a auzit iarăşi glasul:
– Nicolae, să intri în slujba poporului, dacă Mă iubeşti cu adevărat!
– Oare ce-mi spui, glasule? Ce voieşte Domnul de la mine? s-a înspăimântat şi a cugetat Nicolae. Şi glasul i-a spus: citeste mai departe : Sfantul Ierarh Nicolae – în slujba poporului
RECOMANDARI :

Craciunul, Anul Nou, Mos Nicolae, Colinde, Urari de Sarbatori, Pomul De Craciun, Revelionul.
Mos Craciun, Datini si Traditii, Bancuri cu Mos Craciun, Poze cu Mos Craciun

Mesaje si Urari de Craciun

 

Bradul de Craciun
Despre Craciun

Anul Nou