«

»

nov. 23

Craciunul din acest an dupa atentatele teroriste din Paris

In mai multe orase europene s-au luat masuri speciale de securitate pentru acest Craciun

 

In Germania, tara cu cel mai mare numar de targuri de Craciun din Europa – peste 2.000 -, ce atrag aproape 50 de milioane de vizitatori, acest222e piete s-au transformat intr-un simbol al libertatii si al unei vieti normale. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, i-a indemnat pe cetatenii germani sa continue sa mearga in locurile publice, sa participe la meciurile de fotbal, sa viziteze targurile de Craciun, dand asigurari ca politia este in masura sa le asigure securitatea. La randul lor, administratiile acestor piete au anuntat si ele luarea unor masuri de securitate, precum interzicerea accesului cu rucsacuri.

In Franta sunt organizate, in mod obisnuit, aproximativ 250 de piete traditionale de Craciun, iar in celelalte state europene – in medie de la 10 la 50.

La Strasbourg, orasul celui mai vechi targ de Craciun, cu o istorie de 445 de ani, in acest an nu vor mai avea loc evenimente speciale pentru copii.

La Paris, in pofida atacurilor de la 13 noiembrie, autoritatile au deschis targul de Craciun de pe Champs-Elysees, dar deocamdata numarul vizitatorilor este cu mult mai mic decat in anii precedenti.

Papa Francisc declara saptamana trecuta ca spiritul Craciunului va fi umbrit in acest an de tristete, intrucat lumea a ales calea ‘razboiului si a urii’, suveranul pontif indemnandu-i pe credinciosi la rugaciune pentru pace si liniste.

Sursa : Protv / France24