«

»

Sep 30

Retete Culinare : Tochitura Dobrogeana

Retete Culinare Romanesti  : Tochitura Dobrogeana

tochituraIngrediente necesare pentru patru portii sanatoase de tochitura dobrogeana: carne de porc (800g -1 kg), de preferat pulpa sau fleica, ulei de floarea soarelui, 2 -3 foi de dafin, piper boabe, 1 pahar de vin rosu, 3 linguri de bulion de rosii, usturoi, telemea de oaie (250g), sare, piper macinat, boia dulce, cimbru uscat, 4 oua. Pe langa aceste ingrediente principale va mai trebuie si malai pentru mamaliga.

Mod de preparare: Pentru inceput se taie carnea cubulete si se adauga in tigaia cu uleiul deja incins. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga apa pana le cuprinde plus piperul boabe si foile de dafin. Se fierbe la capac la foc mic pret de 30 minute. Se taie usturoiul felii subtiri si impreuna cu bulionul, vinul se adauga peste carnea prajita. Se potriveste de sare, piper, boia si cimbru dupa gustul fiecaruia si dupa alte 10 minute se ia de pe foc. La final se mai poate adauga putin usturoi pentru un gust mai accentuat.

Se serveste alaturi de mamaliguta calda cu ou ochi si branza rasa deasupra, asa frumos ca in fotografie.

Reteta trimisa de cititorul nostru Daniel Dumitrascu.
Trimite si tu reteta ta preferata la adresa din sectiunea de contact